10.03.2017 15:05

Slechte doelsaldo baart Anastasiou zorgen

Onderin de Eredivisie is het ongekend spannend. In de strijd tegen degradatie kan het doelsaldo een cruciale factor gaan spelen en Roda JC-trainer Yannis Anastasiou maakt zich dan ook zorgen om de defensie van zijn ploeg.

Roda staat zeventiende in de Eredivisie, met net zoveel punten als nummer vijftien Go Ahead Eagles. Het verschil tussen nacompetitie of niet wordt voorlopig beslist op doelsaldo. Geen enkele ploeg in de Eredivisie maakte minder doelpunten dan de Limburgers, maar Anastasiou maakt zich vooral zorgen om de tegendoelpunten. "Net als tegen Heerenveen hebben we de doelpunten afgelopen weekend veel te eenvoudig weggegeven. Dat het aantal tegentreffers ons op het eind van de competitie een of twee plaatsen kunnen schelen, is in de huidige stand al zichtbaar. Natuurlijk kunnen wij tegen PSV verliezen. Maar niet op deze manier. Daarom hebben we afgelopen week de hoofden bij elkaar gestoken en de knop proberen om te zetten."

In de strijd tegen degradatie werd Roda in de winterstop versterkt met acht nieuwe spelers voor het eerste elftal. Met die nieuwelingen wil Anastasiou ook wat gaan doen aan de magere doelpuntenproductie. "De resterende negen wedstrijden van de competitie zal er sprake zijn van veel druk. Dat neemt niet weg dat we met de nieuwe spelers meer naar voren willen spelen. Ook zondag zullen we via een snelle opbouw en een hoog tempo het initiatief moeten nemen en FC Groningen onder druk proberen te zetten. Zonder onze verdedigende taken te verwaarlozen, moeten we FC Groningen opjagen en mogen we ze geen rust geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner