10.03.2017 22:22

Dumfries: "Kon wel door de grond zakken"

Schlemiel Dumfries druipt af
Schlemiel Dumfries druipt af

Denzel Dumfries was vrijdagavond de schlemiel van Sparta Rotterdam, dat met 5-0 onderuit ging bij Vitesse. De rechtsback ging bij de 1-0 van Ricky van Wolfswinkel ontzettend de fout in. "Ik kon wel door de grond zakken."

Dumfries legde de bal in een poging om terug te koppen naar Roy Kortsmit panklaar voor Van Wolfswinkel, die de score opende. "Op zo'n moment schaam je je enorm, maar ik wist dat ik verder moest. Ik probeerde de draad op te pakken, maar ook dat is niet gelukt. Mijn wissel in de rust was absoluut terecht", reageerde Dumfries voor de camera's van FOX Sports. "Ik heb verantwoordelijkheid genomen voor mijn spel en mijn excuses aangeboden aan het team."

Alex Pastoor begreep niet veel van de nederlaag. Vorige week won Sparta nog met 1-0 van koploper Feyenoord. "Dit kwam natuurlijk als donderslag bij heldere hemel. Het team werkte niet goed samen en dat stelde me het meeste teleur. In principe was de tactiek hetzelfde als vorige week, maar nu waren we op ieder moment net te laat."

Achtervolgers Go Ahead Eagles, Excelsior, Roda JC en ADO Den Haag ruiken bloed en kunnen in het restant van deze speelronde inlopen op Sparta. De ploeg van Pastoor ontvangt volgende week Heracles Almelo en hoopt zich dan te herpakken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner