10.03.2017 22:45

Punt voor Bayer Leverkusen bij debuut Korkut

Bayer Leverkusen heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het duel met Werder Bremen. In BayArena zag de nieuwe trainer Tayfun Korkut zijn team al na zeven minuten op voorsprong komen door spits Kevin Volland. Invaller Claudio Pizarro van Werder Bremen zorgde voor een smetje op het debuut van Korkut: 1-1.

Net drie minuten in het veld maakte de 38-jarige Pizarro de gelijkmaker. Toen verdediger Wendell van Bayer Leverkusen in de negentigste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, leek een punt maximaal haalbaar. Diep in blessuretijd kreeg Ömer Toprak dé gelegenheid om de thuisclub alsnog naar de winst te schieten. Hij zag hoe zijn slap ingeschoten strafschop echter werd gekeerd door de keeper van Werder Bremen.

Bayer Leverkusen staat nu tiende in de Bundesliga. Werder Bremen staat nog net boven de streep, drie punten boven Hamburger SV dat echter nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.