11.03.2017 09:29

Ziyech over plek op bank: "Miste de scherpte"

Na een persoonlijk gesprek tussen Ajax-trainer Peter Bosz en middenvelder Hakim Ziyech is besloten om de middenvelder op de bank te laten voor het Europa League-duel met FC Kopenhagen. De Marokkaan stond achter die beslissing.

"Ik ben fit, train altijd volledig mee. Maar de intensiteit van de duels is wennen voor mij", is de uitleg van de topaankoop van Ajax. De Amsterdammers legden ruim tien miljoen euro neer om hem los te weken van FC Twente, maar de nieuwe omgeving is wennen voor Ziyech. Vooral op het gebied van wedstrijddruk. Bij Ajax wordt de creatieveling klaargestoomd voor meer toppers in één voetbalseizoen.

"Het is ook de belangrijkste reden geweest om de transfer van FC Twente naar Ajax te maken", stelt Ziyech in De Telegraaf. "Dit is een ideale tussenstap. In de seizoenen die ik voor Ajax speel, wil ik me verder ontwikkelen en dus ook sterker worden. Mijn lichaam moet wennen aan de combinatie van de hoeveelheid wedstrijden en mijn rol op het middenveld, die veel van me vraagt. Daardoor miste ik nu de scherpte en daarover sprak ik met de trainer."

Inmiddels is door Bosz bevestigd dat hij Ziyech 'gewoon' opstelt als Ajax het zondag opneemt tegen FC Twente in de Eredivisie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner