11.03.2017 11:29

Miljoenenaankoop schrikt Graafschap niet af

David Neres dook vrijdagavond opeens op in de opstelling van Jong Ajax, maar de duurste buitenlandse aankoop van Ajax moest in De Graafschap-speler Anthony van den Hurk zijn meerdere erkennen. De spits scoorde drie keer tegen Jong Ajax en bezorgde zijn ploeg zo de overwinning (3-2).

Met Mateo Cassierra, Vaclav Černý, Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri en dus David Neres stond er aardig wat potentie in het elftal van Jong Ajax, dat tweede staat in de Jupiler League. De Graafschap was niet onder de indruk van het Amsterdamse startformulier, ook de aanwezigheid van de twaalf miljoen euro kostende David Neres boezemde geen angst in.

"Die jongen is gekomen om bij het eerste te voetballen. Die moet nu op een vrijdagavond bij De Graafschap spelen, op een niet heel lekker veld. Dat is toch niet heel lekker voor hem. Daar moeten wij strijd tegenover zetten. Dat is aardig gelukt", stelt goudhaantje Van den Hurk in gesprek met REGIO8. David Neres kreeg in Doetinchem zijn eerste basisplaats bij Ajax, hij werd na een uur spelen naar de kant gehaald.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner