11.03.2017 16:28

Spalletti: "Roma zit vast in de modder"

AS Roma ondergaat een sportief slechte tijd. De ploeg van trainer Luciano Spalletti verloor de laatste drie wedstrijden, waardoor in de Europa League en Coppa Italia een hele zware return staat te wachten. De trainer van Kevin Strootman verbond zijn toekomst aan het behalen van een prijs, waardoor hij snel het tij moet zien te keren.

Roma kent een uitstekend seizoen, aangezien het nog actief is op drie fronten. Daar lijkt volgende week al verandering in te komen, getuige de nederlaag tegen Lazio Roma in de beker (2-0) en de nederlaag in de Europa League bij Olympique Lyon (4-2). Tussendoor was ook Napoli te sterk (2-1), waardoor de Romeinen op een cruciaal moment van de competitie in een vormdip zitten.

Trainer Spalletti legt de verantwoordelijk van de slechte resultaten volledig bij zichzelf. "We zitten met één band vast in de modder. Ik ben daar als enige verantwoordelijk voor, want ik zit achter het stuur. Het is nu belangrijk om genoeg pk te hebben om weer terug op de weg te komen en onze reis te vervolgen."

De nederlagen kwamen Spalletti op kritiek te staan van directeur James Pallotta. Volgens hem waren de spelers veel te moe geworden, omdat Spalletti te weinig wijzigt in zijn selecties. De trainer maakt zich er niet druk om. "Hij wilde de spelers motiveren en ze verdedigen in deze situatie door de trainer onder een vergrootglas te leggen. Het is logisch, want het is ook mijn verantwoordelijkheid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner