11.03.2017 16:59

Hyballa: "Niet praten, maar gewoon doen"

NEC doorbrak vorige week een serie van vijf opeenvolgende nederlagen met een zege tegen Heracles Almelo. Die lijn moet worden voortgezet tegen hekkensluiter ADO Den Haag, dat zaterdagavond de tegenstander is. De Nijmegaren moeten ook nog altijd naar onderen kijken.

"Ik wil niet dat we te veel bezig zijn met de ranglijst en daardoor verslappen. 'Niet praten, maar gewoon doen', moet het devies zijn. We kunnen niet alvast vooruit kijken hoeveel punten we nog zouden moeten halen om veilig te zijn voor handhaving, want dan lijkt het ineens alsof de buit al bijna binnen is en verzwakken we enorm. Daar wil ik echt voor waken, want iedere wedstrijd staat op zichzelf", aldus trainer Peter Hyballa op de persconferentie. NEC staat acht punten boven de degradatiestreep.

Voor collega-trainer Alfons Groenendijk zijn de belangen een stuk groter. Zijn ploeg staat onderaan in de Eredivisie en kan de punten heel goed gebruiken. Vorige week pakte ADO een knap punt bij FC Utrecht (1-1), maar was Groenendijk na afloop woedend op de arbitrage. Hij is inmiddels weer kalm. "Tuurlijk heel vervelend als zoiets gebeurt, maar ik heb de afgelopen jaren wel geleerd dat je je niet te druk moet maken om dingen waar je geen invloed op hebt. Die emotie van mij was er, omdat je weet dat de punten onderin duur zijn. Je had daar gewoon kunnen winnen."

"Maar je moet verder, je richten op de volgende wedstrijd. Dat hebben we gedaan", vervolgt Groenendijk op de persconferentie. "NEC is een onberekenbare ploeg. Ze zullen niet vol op de aanval gaan spelen. Het wordt voor ons goed uitkijken dat we niet in de val lopen met te veel mensen voor de bal. Zij zullen geduldig zijn en willen ons pijn doen in de omschakeling. Ze hebben al veel punten gehaald en hebben enthousiasme in de ploeg. Dat komt ook door hun trainer Peter Hyballa."

Opvallend in de ontmoetingen tussen ADO en NEC is dat de Nijmegenaren de laatste vijf ontmoetingen in Den Haag niet wisten te winnen. Over de gehele geschiedenis tussen beide clubs bekeken won NEC zelfs maar zeven van de 27 wedstrijden bij ADO. Een ware angstgegner voor NEC dus, terwijl ADO na zaterdagavond hoopt niet langer de hekkensluiter van de Eredivisie te zijn. De aftrap is om 18.30 uur en de wedstrijd is LIVE te volgen op Voetbal.com.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner