11.03.2017 17:40

Bayern profiteert van nederlaag RB Leipzig

Bayern München is hard op weg naar de vijfde Bundesliga-titel op rij. Der Rekordmeister won zaterdag zelf simpel van Eintracht Frankrijk, concurrent RB Leipzig ging juist onderuit tegen VfL Wolfsburg.

Robert Lewandowski was weer eens de grote man aan Beierse zijde. Vlak voor en na rust scoorde de Pool, waardoor de spits van Bayern München alweer op 21 doelpunten in de competitie staat dit seizoen. Tussendoor scoorde Douglas Costa de 2-0, het bleef uiteindelijk bij 3-0. Arjen Robben speelde de hele wedstrijd, hij leverde de assist voor de laatste goal van zijn werkgever.

De driepunter kreeg extra waarde door een nederlaag van concurrent RB Leipzig. De nummer twee van Duitsland ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen VfL Wolfsburg, waar Riechedly Bazoer een basisplaats kreeg en een uur meespeelde. Mario Gomez werd uiteindelijk matchwinner met een doelpunt in de negende minuut. Bazoer ging na ruim een uur spelen naar de kant, Jeffrey Bruma speelde niet mee vanwege een enkelblessure. Voor trainer Andries Jonker was het zijn eerste overwinning sinds zijn aanstelling bij VfL Wolfsburg.

Bayern München staat nu tien punten voor op de verrassing van dit seizoen, er worden ook nog tien wedstrijden gespeeld in de Bundesliga.