12.03.2017 12:39

Özil verbindt zijn lot niet aan dat van Wenger

Het feit dat Arsène Wenger de trainer was, zorgde er mede voor dat Mesut Özil in 2013 de overstap van Real Madrid naar Arsenal maakte. Nu de Fransman op de schopstoel zit, distantieert Özil zich van de trainer.

De Duitser beschikt over een contract dat afloopt in 2018 en bij topspelers is het gebruikelijk dat een contract een jaar voor het aflopen wordt verlengd. Özil en Arsenal hebben de gesprekken dan ook al geopend, terwijl de hoge salariseisen van de creatieveling inmiddels in de media zijn uitgelekt. Mocht Wenger binnenkort ontslagen worden, heeft dat geen gevolgen voor de houding van Özil.

"Alles ligt nog open. We hebben gesproken met Arsenal, maar nu concentreer ik me op het huidige seizoen. Wenger was een belangrijke reden dat ik naar Arsenal kwam, maar ik besef me dat dingen snel kunnen lopen in de voetballerij, je kunt nergens vanuit gaan", vertelt Özil aan BILD. "Daarom zou het ook verkeerd zijn om te stellen dat mijn toekomst afhangt van mijn coach."

Arsenal wil maar wat graag verlengen met Özil, maar het feit dat de Gunners maar niet kunnen aansluiten bij de Europese wereldtop, zorgt voor onrust. "Ik wil de Champions League winnen op een dag, het liefst met Arsenal", bevestigt Özil. Dit seizoen gaat dit echter niet meer lukken, Arsenal werd op zeer pijnlijke wijze uitgeschakeld door Bayern München, dat de Engelsen in de achtste finale tot tweemaal toe met 1-5 versloeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner