12.03.2017 16:31

Drie kopgoals helpen Roda JC aan thuiszege

Ajagun springt gat in de lucht

Drie kopgoals bezorgden Roda JC zondagmiddag de overwinning tegen FC Groningen. De Groningers deden nog wel wat terug via Bryan Linssen, maar het was niet genoeg. De Limburgers zijn naar de zestiende plaats gestegen in de Nederlandse competitie en FC Groningen blijft elfde.

De eerste helft was grotendeels voor de thuisploeg, maar het was allesbehalve een spektakel. In de negentiende minuut kreeg Roda JC pas de eerste grote kans. Mitchel Paulissen kopte van dichtbij de bal op goal, maar Sergio Padt keerde op prachtige wijze. Iets later in de wedstrijd was het wel raak voor Paulissen. De goedspelende Mikhail Rosheuvel leverde een piekfijne voorzet af bij Paulissen en die kopte binnen. Na de goal werd de uitploeg iets gevaarlijker. De grootste kans was voor Desevio Payne. Hij knikte een corner net over het doel van Benjamin van Leer.

De tweede helft begon spectaculair met twee dotten van kansen. Eerst schoot Dani Schahin van dichtbij de bal voorlangs. Even later kon Mimoun Mahi ook van dichtbij afdrukken, maar hij maaide over de bal. Kort hierna werd de volgende kans van Roda JC omgezet in een goal. En wederom werd er met het hoofd gescoord, ditmaal door Cristian Kum uit een corner.

FC Groningen was na de 2-0 niet bij machten om gevaarlijk te worden en kreeg in de 66e minuut de 3-0 om de oren. Net als de eerste twee goals werd er gescoord met het hoofd. Schahin zette een aanval op en passte naar Paulissen. Hij gaf vervolgens de bal goed terug aan de spits die binnenknikte.

De wedstrijd kabbelde vervolgens langzaam naar het einde. FC Groningen wist nog wel wat terug te doen. Op aangeven van Tibbling plaatste de zwakspelende Linssen de bal in de linkerhoek, waarop Benjamin van Leer kansloos was. Verder dan één goal kwamen de groen-witten uit Groningen niet. Dit tot frustratie van doelpuntenmaker Linssen, die natrapte op Frederic Ananou. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof bestrafte dit terecht met een rode kaart. Overigens, Ard van Peppen en Tom van Hyfte kregen geel, waardoor ze geschorst zijn voor het duel tegen FC Twente.

Door de overwinning neemt Roda JC plek zestien over van ADO Den Haag. Onderin de Eredivisie blijft het ontzettend spannend. Het verschil in punten tussen de Limburgers en nummer laatst Go Ahead Eagles is maar drie punten. Hoewel FC Groningen verliest blijft het elfde. Roda JC ontvangt volgende week thuis FC Twente en FC Groningen speelt volgende week ook thuis, de tegenstander is dan Willem II.

Door: Justin Polman