12.03.2017 16:47

Dost ondanks goals niet helemaal tevreden

Bas Dost was zaterdagavond weer van onschatbare waarde bij zijn ploeg Sporting Lissabon. Op bezoek bij laagvlieger Tondela (1-4 winst) scoorde de Nederlander maar liefst vier keer. Toch was de lange aanvaller niet geheel tevreden over zijn inbreng zaterdagavond.

Na een half uur spelen schoot Dost zijn eerste treffer van de avond tegen de touwen. In de blessuretijd van de eerste helft kon Dost de score uitbreiden toen hij van elf meter mocht aanleggen. Dost mistte echter, waardoor Sporting met een 0-1 voorsprong de rust in ging. Na rust was het Jhon Murillo die namens Tondela de gelijkmaker maakte. Twee minuten later maakte Dost wél de tweede van de avond, waarna hij in de 71ste minuut en de 78ste minuut wel raakschoot vanaf de strafschopstip.

Na de wedstrijd was Dost niet geheel tevreden zei hij tegenover het Portugese O Jogo. "Dat ik vier keer heb gescoord geeft natuurlijk een goed gevoel, maar het voelt minder fijn dat ik een penalty heb gemist. Dat blijft nu in mijn hoofd zitten", aldus een balende Dost.

De 27-jarige aanvaller maakt een buitengewoon goed seizoen door in Portugal. In 22 wedstrijden scoorde de spits ook 22 keer in de competitie. Met deze overwinning houdt Sporting de aansluiting met de top. "Ik blijf eraan denken omdat ik weet dat ik beter kan, maar dat doet er verder niet toe en ik moet het vergeten. We hebben goed gespeeld en het was een prima zege."