12.03.2017 19:47

Ziyech over wissel: "Juist professioneel"

Hakim Ziyech keerde zondagmiddag terug in de basis van Ajax tegen FC Twente. De midweekse wedstrijd tegen FC Kopenhagen liet hij nog aan zijn voorbijgaan, doordat hij vermoeid was. Het kwam hem op kritiek te staan, maar daar is Ziyech het niet mee eens.

"Als ik vermoeid ben, dan weet ik dat ik niet honderd procent kan geven. Ik ben iemand die goed naar zijn lichaam luistert. Ik voelde die vermoeidheid voor Groningen-uit nog niet, maar na dat duel wel. Je herstelt gewoon minder en dat voel je overal aan. Al die mensen die kritiek op mij hadden omdat ik een wedstrijd oversloeg, doen dat alleen maar om aandacht te krijgen. Ik vind het juist professioneel en zo dacht de trainer er ook over", aldus de middenvelder tegen FOX Sports.

Na zijn transfer van FC Twente naar Ajax speelt Ziyech vaak twee wedstrijden per week, waarin hij ook nog meer kilometers aflegt. Ziyech moet zich aanpassen in Amsterdam, maar wil niet klagen. "Ik vind niet dat ik hier teveel moet lopen of werken. Ik doe gewoon mijn taak. Het is natuurlijk wel anders dan vorig jaar, maar dat hoort erbij. Het is aanpassen. Aan het begin van het seizoen merk je het nog niet zo, omdat je nog een heleboel energie hebt. Later in het seizoen voel je het wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner