12.03.2017 20:29

Bosz na eerste helft: "Heb er een hekel aan"

Ajax won zondagmiddag in eigen huis van FC Twente (3-0), maar de overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand. Trainer Peter Bosz was absoluut niet te spreken over het eerste bedrijf van zijn ploeg.

"De manier waarop wij speelden was niet toereikend. Dit was totaal niet het Ajax dat ik kende. Stilstaand voetbal, niemand die diep liep, heel slordig in balbezit. Al heeft dat ook te maken met dat wanneer er zonder bal niet gelopen wordt, iemand aan de bal het moeilijker heeft. Alles wat ons spel normaal kenmerkt, heb ik in de eerste helft niet gezien", aldus de trainer tegenover de NOS.

"Ik heb ze dit in de rust wel even goed laten weten", vervolgt Bosz voor de camera van FOX Sports. "Niet zoals ik het normaal doe, maar een keertje wat minder rustig. De jongens voelden dat natuurlijk zelf ook wel, maar dit is het soort voetbal waar ik een hekel op heb om naar te kijken. Als het dan ook nog je eigen ploeg is, dan pik je dat niet."

Via doelpunten van Amin Younes en Kasper Dolberg (2x) liep Ajax uit naar een ruime zege. De tweede helft moet de norm worden volgens de trainer. "De tweede helft was het anders en zag ik een Ajax zoals ik het graag zien wil. Dan zie je dat we een goed staand FC Twente kapot spelen. De eerste helft moeten we snel vergeten, de tweede was zoals ik het wil zien. Vandaag hadden we aan een helft genoeg om te winnen."

Waar Ajax een slechte eerste helft en een goede tweede helft op de mat legde, was het volgens Twente-trainer René Hake voor zijn ploeg precies andersom. "De eerste helft speelden we goed georganiseerd en compact. Daarmee dwongen we Ajax tot een trager spel en foute inspeel passes. De tweede helft hadden we dezelfde plannen, alleen kwam daar niet veel meer van terecht, doordat de compactheid weg was. Je geeft ruimte weg en Ajax voert het tempo op, gaat tussen de linies spelen en trekt de boel uit elkaar. Uiteindelijk speel je jezelf dan naar een verdiende nederlaag", aldus de trainer op de persconferentie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner