12.03.2017 21:35

Wijnaldum denkt enkel nog aan punten pakken

Georginio Wijnaldum hielp Liverpool zondagmiddag op weg naar een zege op Burnley, maar makkelijk ging het opnieuw niet (2-1). De Nederlandse middenvelder maakte op slag van rust de belangrijke gelijkmaker, maar was alleen tevreden met de punten.

Liverpool kende met januari en februari dramatische maanden. Er werd maar één van de zeven competitiewedstrijden gewonnen, maar vorige week werd weer enigszins opgekrabbeld met een zege op Arsenal (3-1). Wijnaldum kwam toen tot scoren, wat hij tegen Burnley ook deed. The Reds pakken eindelijk weer punten in de Premier League. "Het was een lastige wedstrijd, zeker omdat we snel op achterstand kwamen. In de tweede helft speelden we beter, maar we hadden ook geluk. We hebben vaker wedstrijd als deze verloren."

"We hadden een paar slechte wedstrijden na wat goede wedstrijden", doelt Wijnaldum tegen Sky Sports op de slechte serie. "Als je punten pakt en wint, kan je wel over voetbal gaan discussiëren, maar in deze fase van de competitie wil je alleen maar punten sprokkelen." Wijnaldum maakte de belangrijke gelijkmaker vlak voor rust, waarna Emre Can het winnende doelpunt maakte.

Can schoot na ruim een spelen Liverpool naar de drie punten, maar hij benadrukte het belang van de gelijkmaker. "Het was een zware wedstrijd. Zij waren heel sterk in de lucht en heel gevaarlijk. 'Ginny' maakte een belangrijk doelpunt en we geloofden in onszelf. Ik ben blij dat ik scoorde, ik maak er niet veel." De Duitser scoorde in december voor het laatst, maar maakte dit seizoen wel al vier doelpunten.

Manager Jürgen Klopp beaamde dat Liverpool een slechte wedstrijd speelde, maar het gaat ook voor hem enkel nog om de punten. "De wedstrijd was goed genoeg om te winnen en het resultaat is heel belangrijk. Het was de eerste lelijke wedstrijd die we wonnen, normaal verliezen we als we slecht spelen. Ik ben uiteindelijk heel blij, want we hebben soortgelijke wedstrijden nog niet eerder gewonnen. We zijn er nog niet aan gewend, maar het zijn hele fijne drie punten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner