12.03.2017 22:03

Ajacieden balen van eerste helft tegen Twente

Ünal neemt de bal mee
Ünal neemt de bal mee

Ajax won zondagmiddag van FC Twente met ruime cijfers (3-0), maar de zege kwam volledig in de tweede helft tot stand. De Amsterdammers beseffen dat ze een slechte eerste helft op de mat legden.

"De eerste helft was gewoon heel erg slecht", laat aanvoerder Davy Klaassen er geen gras over groeien tegen FOX Sports. "Niet bewegen, geen initiatief nemen, niet doordekken. Het was gewoon niet goed, veel te statisch. Ik werd nog niet nerveus, maar je weet dan wel dat het beter moet." In de tweede helft ging het ook beter bij Ajax. Amin Younes brak tien minuten na rust de ban, op aangeven van Klaassen. "Terwijl ik aan het kappen was, zag ik Amin lopen. We trainen er veel op om zo'n bal terug te trekken."

Het slechte spel van Ajax lag volgens Daley Sinkgraven aan de eigen ploeg. "We hadden de slechte eerste helft helemaal aan onszelf te wijten. Het baltempo was te laag en we toonden geen initiatief. In de tweede helft hebben we dat aardig rechtgezet, het is dan ook een zeer verdiende overwinning." Kompaan op de linkerflank, Younes, sluit zich bij de woorden van Sinkgraven aan. "Op veel momenten maakten wij de verkeerde keuzes. We moesten sneller de bal spelen en makkelijkere keuzes maken. Met meer beweging. De tweede helft was beter."

Na de goal van Younes ging Ajax beter voetballen en liep het uiteindelijk uit naar een ruime zege. "Davy legde de bal heel goed terug op de rand van de zestien. Het was een bevrijdende treffer voor ons. Het was voor ons toen makkelijker om te voetballen. Compliment voor de hele ploeg hoe wij de tweede helft hebben gespeeld. Ik ben trots op  mijn goal, maar vooral trots op het team. Davy en Hakim speelden ook een erg goede wedstrijd", deelt Younes tegenover AjaxTV complimentjes uit aan zijn ploeggenoten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner