13.03.2017 10:11

Cocu snapt gele kaarten voor De Jong niet

Phillip Cocu zag Luuk de Jong zaterdag tegen Go Ahead Eagles zijn vierde gele kaart van het seizoen pakken. De spits ging verhaal halen bij scheidsrechter Kevin Blom nadat zijn broer Siem een schop kreeg. Blom kon het protest van de PSV-aanvoerder niet waarderen en gaf hem de gele kaart.

Het was zijn tweede gele kaart dit seizoen voor protesteren. Ook tegen Feyenoord ging de Oranje-international om die reden op de bon. Trainer Cocu is er niet blij mee: "Ik heb het moment van de overtreding op Siem niet kunnen zien, omdat er twee spelers voor stonden. Normaal gesproken ben ik gewend dat een aanvoerder wel iets kan zeggen. Die regel geldt blijkbaar niet bij alle scheidsrechters. Er is blijkbaar weinig ruimte voor", laat Cocu weten in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Cocu heeft daarom een advies voor zijn spits. "Ik heb niet gevraagd wat Luuk precies gezegd heeft, maar misschien kan hij maar beter niet meer reageren. Dan krijgt hij ook geen kaart. Het is de zoveelste die hij krijgt voor praten en dat kan dadelijk een schorsing opleveren. Dat kunnen we niet gebruiken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner