13.03.2017 11:26

Younes: "Ik train veel met Bergkamp"

Amin Younes was met een doelpunt en een assist belangrijk voor Ajax tegen FC Twente. De buitenspeler vindt dat hij profiteert van de extra trainingsuren die hij maakt met assistent-trainer Dennis Bergkamp.

"Ik train veel met Dennis. Na de training vraag ik hem of hij extra met me wil oefenen. Eén-tweetjes, passeren. Niet heel lang, maar heel kort en geconcentreerd", begint Younes zijn verhaal in gesprek met NuSport. "Afronden is ook iets wat ik van hem leer. Als ik met hem werk, ligt de nadruk op concentratie, focus, rust en techniek. Ik oefen ook veel op voorzetten en schieten met links."

Tegen FC Twente betaalde de extra uren uit. Younes lijkt de vorm te pakken te hebben, maar realiseert dat hij nog een lange weg te gaan heeft: "Ik moet bijvoorbeeld mijn acties verbeteren en vaker met links een voorzet geven. Ik werk eraan om minder voorspelbaar te worden." Om zichzelf te verbeteren kijkt Younes vaak naar andere buitenspelers: "Arjen Robben en Franck Ribéry bijvoorbeeld. Ik heb zelf tegen ze gespeeld. En Neymar is ook een mooie speler om naar te kijken. Ik kijk hoe zij dingen doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner