13.03.2017 16:15

Linssen een schorsing, Twente en Roda beboet

Bryan Linssen ziet de komende twee wedstrijden van FC Groningen aan zich voorbij gaan. Linssen kreeg afgelopen zondag een rode kaart tijdens het duel met Roda JC en heeft het schikkingsvoorstel van twee duels schorsing van de aanklager betaald voetbal van de KNVB geaccepteerd.

Scheidsrechter Martin van der Kerkhof gaf de aanvaller afgelopen zondag de rode kaart wegens een schoppende beweging in de richting van Frederic Ananou. Linssen moet door de schorsing de wedstrijden tegen AZ (uit) en NEC (thuis) gaan missen.

De KNVB heeft naast de schorsing voor Linssen ook een straf opgelegd aan FC Twente en Roda JC. Wegens de wanordelijkheden tijdens PSV-uit op 5 november heeft FC Twente een boete gekregen van 12.500 euro en een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek. Destijds werd er vuurwerk afgestoken en was er sprake van een vechtpartij.

Daarbij krijgen de Tukkers nog een boete van 2.500 euro wegens het spandoek met de tekst 'hasj, coke & pillen, zo gaan we vrijdags op pad', dat tijdens de derby tegen Heracles getoond werd. Roda JC is bestraft voor een vuurwerkincident rond NEC-uit. Daarvoor krijgt de club uit Kerkrade een boete van 5.000 euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner