13.03.2017 20:58

Go Ahead-directeur pleit voor één organisatie

Een manier om de hervormingen van het Nederlandse voetbal soepeler te laten verlopen, is het overbruggen van de grote verschillen tussen de Eredivisie en Jupiler League. Dit vindt Edwin Lugt, voorzitter van Go Ahead Eagles.

De KNVB is samen met clubs aan het bekijken of de opzet van de Eredivisie niet moet worden aangepast. Het Belgisch model, met zestien clubs en een kampioenspoule, wordt genoemd als serieuze opvolger van de Eredivisie, maar volgens Lugt moeten de Eredivisie en Jupiler League eerst nader tot elkaar komen.

"Er moet een totaalvisie komen op ons betaalde voetbal, waarbij ik echt goede hoop heb dat het idee van één belangenorganisatie heel breed gedragen gaat worden." Momenteel worden de belangen van de twee competities behartigd door twee verschillende organisaties. "Maak er één voetbal van", opteert Lugt in gesprek met Voetbal International.

"Als het bereik groter wordt, is er meer aandacht en word je automatisch interessanter voor sponsors. En waarom wordt, als er een grote commerciële partner voor de Eredivisie wordt gevonden, de Jupiler League daarin niet meegenomen? Maak het collectief." Daarnaast stelt Lugt dat de degradatie- en promotieregeling anders moet worden in Nederland.

"Twee directe degradanten en wat mij betreft spelen nummer vijftien en zestien ook nog play-offs om promotie/degradatie. Moet je eens kijken wat dat doet met de spanning onderin en de dynamiek tussen de Eredivisie en de Jupiler League."

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner