13.03.2017 22:50

Lazio terug naar de vierde plek in de Serie A

Lazio Roma heeft maandag de vierde plek in de Italiaanse competitie weer overgenomen van Inter. De club uit Rome won in eigen huis met 3-1 van Torino. Lazio heeft twee punten meer dan Internazionale, dat afgelopen zaterdag dankzij een 7-1-zege op Atalanta naar de vierde plek was geklommen.

De thuisploeg, die startte met de Nederlanders Wesley Hoedt en Stefan de Vrij, was in de eerste helft veel sterker dan de bezoekers uit Turijn. Toch kwam dat pas in de 56e minuut tot uitdrukking op het scorebord. Torino-verdediger Lorenzo De Silvestri werkte een voorzet niet goed weg, waarop Ciro Immobile kon binnenschieten. Een kwartier later maakte Maxi López gelijk. Hij kopte de vrije trap van Juan Iturbe binnen.

Invaller Keita Baldé Diao zorgde met een fraai schot opnieuw voor de voorsprong van Lazio. Felipe Anderson maakte er vlak voor tijd zelfs nog 3-1 van. Toen stond De Vrij overigens niet meer binnen de lijnen. De Nederlander liet zich met knieklachten vervangen in de rust. Het is nog niet bekend hoe ernstig de kwetsuur van De Vrij is.