14.03.2017 09:32

De Jong geniet: "De vijfde op rij"

De Jong bij de Boeren
De Jong bij de Boeren

Henk de Jong kan voorlopig niet meer stuk bij De Graafschap. De Superboeren wonnen maandagavond voor de vijfde keer op rij, waardoor De Jong momenteel kan genieten in de Achterhoek. 

Maandagavond werd er met 2-0 gewonnen van Helmond Sport. "De vijfde op rij, ja. Ik blijf het benoemen, want het is weleens anders geweest", vertelt De Jong op de clubsite van De Graafschap. "Dit is mooi. Vrijdag moeten we tegen Fortuna, uit. Als je dan een goed resultaat boekt, heb je twee fantastische thuiswedstrijden voor de boeg. Daar heb ik wel zin in met het publiek. Ik denk nu alleen aan vrijdag, dat we een goed resultaat boeken, zodat de bak thuis vol zit."

Eenvoudig ging het niet tegen de Brabanders. "Een moeizame wedstrijd, dat hadden we wel verwacht na vrijdag, toen we Jong Ajax in de tweede helft hebben verslagen. Het kunstgras was hier droog en dus ook stroef. Daardoor was het moeilijk voetballen. Het was niet een goede wedstrijd, maar wel een dikverdiende overwinning. Als je dit beter uitcountert, dan wordt de uitslag veel hoger."

De Graafschap verzuimde om in Helmond een grotere score neer te zetten. "We konden het moeilijk omdraaien naar de scherpte die we normaal hebben. Nu zaten er maar drie dagen tussen de wedstrijden, normaal een week. Je zag dat het moeizaam ging en dat konden we niet veranderen. Maar bij een normale week gaan ze er gewoon in, hoor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner