14.03.2017 10:21

Steijn blijft rustig: "Reëel aan het tellen"

Steijn
Steijn

VVV-Venlo heeft een straatlengte voorsprong op de concurrentie in de Jupiler League, maar trainer Maurice Steijn wil niet te hard van stapel lopen. Al weet de coach ook dat VVV het kampioenschap bijna niet meer mis kan lopen.

Maandagavond werd er opnieuw gewonnen. VVV was met 2-0 te sterk voor FC Den Bosch. "Iedereen feliciteert ons al, dat stond zelfs al in het programmaboekje", doelt Steijn op het aanstaande kampioenschap. "Maar wij zijn gewoon aan het afvinken en heel reëel aan het tellen. Er zijn nog acht duels te gaan met een voorsprong van vijftien punten op MVV en elf op Jong Ajax. Het ziet er heel mooi uit, dat wel."

"Natuurlijk is dit relaxter werken dan als er op iedere wedstrijd druk zit omdat je maar drie punten voor staat", vervolgt Steijn tegenover FOX Sports. "De druk om snel kampioen te worden, dat is heel wat anders als de druk in een spannende kampioensrace met drie ploegen", aldus de coach, die heeft geleerd van vorig seizoen. "Toen hebben we een flitsend jaar gehad en misschien wel het mooiste voetbal van allemaal gespeeld, maar hadden we uiteindelijk helemaal niks. Dit jaar is het heel degelijk en zakelijk, we hebben bijvoorbeeld maar achttien tegengoals gehad in dertig duels."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner