14.03.2017 10:32

Essien kiest voor transfer naar Indonesië

Michael Essien in actie voor Ghana in de oefenwedstrijd tegen Montenegro. (05-03-2014)
Michael Essien in actie voor Ghana in de oefenwedstrijd tegen Montenegro. (05-03-2014)

Michael Essien gaat zijn carrière vervolgen in Indonesië. De Ghanese middenvelder heeft namelijk een contract tot het einde van het kalenderjaar getekend bij Persib Bandung. 

Essien was transfervrij sinds zijn vertrek bij Panathinaikos. De middenvelder liet in september namelijk zijn contract ontbinden bij de Griekse topclub. De Ghanees hoopt dat er meer spelers zullen volgen naar de Indonesische competitie. "Ik hoop dat door mijn overstap veel meer sterren deze stap zullen wagen", zei de middenvelder tijdens zijn presentatie. "Hopelijk is dit ook een goede start voor het Indonesische voetbal en Persib."

Essien, die in het verleden onder meer speelde voor Olympique Lyon en Chelsea, is niet de eerste grote naam die voor Persib Bandung gaat spelen. De Argentijn Mario Kempes en de Kameroener Roger Milla gingen Essien namelijk voor. De Ghanees wordt bij Persib Bandung overigens ploeggenoot van Sergio van Dijk. De in Assen geboren aanvaller stond in 2013 al kortstondig onder contract bij de Indonesische ploeg en keerde in 2016 terug in Indonesië.

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner