14.03.2017 13:30

Slowaak fluit Europese returnwedstrijd Ajax

Ajax krijgt donderdagavond te maken met een scheidsrechter waar de club geen bijzonder fijne geschiedenis mee heeft. Ivan Kružliak is aangesteld als arbiter tijdens het Europa League-duel Ajax - FC Kopenhagen. Martin Balko en Tomaš Somoláni zijn de assistenten in de Amsterdam ArenA.

Het trio, met Kružliak als hoofdman, stond twee keer eerder aan de leiding van een Europese Ajax-wedstrijd. Dit seizoen floot de Slowaak de groepswedstrijd tussen de Eredivisionist en Celta de Vigo, maar liefst vijf Ajacieden kregen toen een gele kaart te zien van de scheidsrechter.

Vorig seizoen floot Kružliak ook een wedstrijd van Ajax, daarin speelde hij geen grote rol op het gebied van kaarten. Wel verloor Ajax in eigen huis met 2-3 van Rapid Wien, waardoor de Amsterdammers uitgeschakeld werden in de voorrondes van de Champions League. Ajax stroomde uiteindelijk in tijdens de play-offs van de Europa League, die uiteindelijk gehaald werden.

Ajax - FC Kopenhagen wordt donderdag 16 maart afgewerkt in de ArenA, de aftrap wordt verricht om 21.05. Vorige week in Denemarken werd het 2-1 voor FC Kopenhagen, hierdoor moet Ajax sowieso één keer scoren in eigen huis om kans te maken op een plek in de kwartfinale van de Europa League. Een 1-0 overwinning volstaat voor plaatsing.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner