14.03.2017 14:40

Sevilla pakte nog nooit driepunter in Engeland

Mocht Sevilla zich via een winstpartij weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League, boeken de Spanjaarden clubtechnisch gezien een unieke prestatie. Nog nooit werd op Engelse bodem een duel gewonnen.

De huidige nummer drie van de Primera División staat dinsdagavond tegen regerend Engels kampioen Leicester City. Uit het verleden kan Sevilla weinig hoop putten, want ondanks het feit dat Engelse tegenstanders wel verslagen werden, pakte de club nog nooit een driepunter over Het Kanaal.

De reeks begon in het seizoen 2005/2006, toen Sevilla in de groepsfase van de UEFA Cup Bolton Wanderers trof. Met spelers als Javier Saviola, Luis Fabiano en Adriano trok Sevilla naar Engeland, waar een speler als Jay Jay Okocha toen nog actief was. Het werd uiteindelijk 1-1 in het Reebok Stadium.

Ondanks het puntenverlies belandde Sevilla in dat seizoen wel in de finale. Toevallig genoeg trof het met Middlesbrough een Engelse tegenstander die verslagen werd. De eindstrijd van de UEFA Cup werd echter afgewerkt op Nederlandse bodem, in het Philips Stadion won Sevilla de beker na een 0-4 overwinning.

De afgelopen jaren trof Sevilla drie verschillende Engelse tegenstanders, daarvoor zit een hele 'Engelsloze-periode'. In het Champions League-seizoen 2007/2008 speelde Sevilla een tweeluik met Arsenal. Na een 3-1 winst in Spanje ging de ploeg onder leiding van Juande Ramos in Engeland alsnog onderuit met 3-0, waardoor het Europese avontuur ten einde was. Daarvoor kwam Sevilla met pijn en moeite langs Tottenham Hotspur, alhoewel in Engeland niet gewonnen werd: 2-2.

Vorig seizoen was Manchester City in de groepsfase van het kampioenenbal twee keer te sterk voor Sevilla, maar de ploeg stroomde door in de knock-outfase van de Europa League en stootte helemaal door tot aan de finale, waar opnieuw een Engelse tegenstander wachtte. Op neutraal terrein werd Liverpool verslagen: 1-3.

Dinsdagavond kan dus de eerste overwinning van Sevilla op Engelse bodem geboekt worden. In tijden van financiële overdadigheid in de Champions League is dat zeker niet onwelkom voor de Spaanse ploeg, die na de eerdere winst op Leicester City in Spanje wel genoeg heeft aan een gelijkspel in Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner