14.03.2017 22:10

Bony snapt niets van het gebrek aan speeltijd

Sinds hij vertrok naar de Afrika Cup speelde Wilfried Bony in Engeland geen enkele wedstrijd meer voor Stoke City. De oud-spits van Vitesse snapt er maar weinig van waarom hij niet meer wordt opgesteld in de Premier League.

In de eerste seizoenshelft kwam Bony, die door Manchester City verhuurd wordt aan Stoke City, nog tot tien competitieduels, waarin hij twee keer scoorde. Vlak voor de jaarwisseling liet de aanvalsleider Engeland achter zich om voor Ivoorkust uit te komen op de Afrika Cup, maar na het eindtoernooi in Gabon speelde Bony geen seconde meer in de Premier League.

"Ik zou niet weten waarom ik niet speel. Het is gek als iedereen tegen je zegt dat het goed gaat, maar je geen minuut de kans krijgt." Bony en trainer Mark Hughes houden wel contact in deze periode. "Ik heb met hem gepraat en hij zegt dat ik niets hoef te veranderen. Ik ben volgens hem al op de goede weg. Maar waarom speel ik dan niet?", vraagt de spits zichzelf af.

Bony verdiende bij Vitesse een transfer naar Engeland. Nadat hij 42 keer scoorde in nog geen zeventig Eredivisie-duels, tekende hij een contract bij Swansea City. Ook daar liet de Afrikaan zien dat hij kon scoren, waarna Manchester City toesloeg. Die club verhuurde hem aan Stoke City. "Ik vraag me soms af waarom ik voor deze club heb gekozen", is Bony echter kritisch.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner