14.03.2017 22:35

Leicester dankt Schmeichel en is kwartfinalist

Leicester City is tijdens de eerste deelname aan de Champions League doorgestoten naar de kwartfinale. De Engelsen hadden na de 2-1 nederlaag in Spanje in eigen huis voldoende aan een 2-0 overwinning op Sevilla. Wederom was het Kasper Schmeichel die een heldenrol op zich nam, door net als in de heenwedstrijd een strafschop te keren.

Tijdens het heenduel in Sevilla regende het grote kansen voor de Spanjaarden en daar begon dit duel ook mee. Van dichtbij mocht Samir Nasri het Engelse doel onder vuur nemen, maar Schmeichel was alert. Een stormloop bleef vervolgens uit. Het tegendeel was zelfs waar, met veel pressie wist Leicester de bezoekers ver terug te dringen op de eigen helft. Die passievolle instelling loonde na een klein half uur. Een vrije trap werd door Riyad Mahrez bij de tweede paal gegooid, waar een ietwat gelukkige Wes Morgan de bal met zijn bovenbeen achter Sergio Rico wist te werken: 1-0. De ploeg van Jorge Sampaoli kroop vervolgens uit de schulp, maar stuitte steevast op een blauwe muur.

Ondanks aanvallende wissels in de rust van Sampaoli hield Leicester de touwtjes stevig in handen. De Engelsen verdubbelden zelfs de voorsprong, nadat Marc Albrighton koel bleef en de bal van randje zestien tegen de touwen schoof. Ook met de virtuele uitschakeling op zak kon Sevilla weinig forceren, want Leicester had de verdedigende zaakjes goed op orde. De ploeg van Graig Shakespeare speelde met vertrouwen en werd constant gesteund door het fanatieke thuispubliek. Het zat helemaal in een zetel toen Nasri tegen zijn tweede gele kaart aanliep, die slim werd uitgelokt door Jamie Vardy. De Fransman dupeerde daarmee zijn ploeg.

Toch kregen de bezoekers vlak daarna een buitenkansje, want scheidsrechter Daniele Orsato legde de bal op de stip na een overtreding op Vitolo. Net als in de heenwedstrijd faalde Sevilla, al gingen de credits ook ditmaal naar Kasper Schmeichel. De Deense doelman bleef lang naar de bal kijken en keerde de elfmetertrap van Steven N'Zonzi. Dichterbij konden de bezoekers niet meer komen, mede door het fantastische defensieve optreden van de Engelsen. Daardoor gaat de thuisploeg in de kokers voor de loting van de kwartfinale. Leicester is de eerste Engels kampioen sinds drie jaar die deze ronde van de Champions League weet te bereiken. 

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner