15.03.2017 13:45

'Barça wil Iniesta langer aan zich binden'

Andrés Iniesta gaat op korte termijn een nieuw contract bij FC Barcelona tekenen. De 32-jarige middenvelder heeft nog een verbintenis tot de zomer van 2018 bij FC Barcelona en de Catalaanse club hoopt dat contract open te breken en te verlengen.

Volgens Marca naderen Iniesta en FC Barcelona een akkoord. De middenvelder gaat zijn contract met twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen, waardoor hij dus minimaal tot medio 2020 aan FC Barcelona verbonden blijft. In het nieuwe contract wordt een speciale clausule opgenomen voor de routinier, waardoor hij na zijn actieve carrière als jeugdtrainer aan de slag kan bij FC Barcelona. 

Iniesta werd in 1996 door FC Barcelona opgepikt uit de jeugdopleiding van Albacete. De middenvelder debuteerde in 2002 onder Louis van Gaal in de hoofdmacht van FC Barcelona en heeft inmiddels 617 officiële wedstrijden in het shirt van de Catalaanse grootmacht gespeeld, daarin wist de middenvelder 55 keer te scoren. Luis Enrique deed dit seizoen dertien keer een beroep op Iniesta in de Primera División, de routinier wist tijdens het huidige seizoen nog niet te scoren.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner