15.03.2017 14:01

FC Oss neemt afscheid van Gesthuizen

FC Oss-trainer François Gesthuizen kijkt vanaf de zijkant toe tijdens het competitieduel Almere City FC - FC Oss (24-02-2017).
FC Oss-trainer François Gesthuizen kijkt vanaf de zijkant toe tijdens het competitieduel Almere City FC - FC Oss (24-02-2017).

FC Oss heeft per direct een einde gemaakt aan de samenwerking met trainer François Gesthuizen. De coach was sinds afgelopen zomer actief als trainer bij FC Oss, maar maakt het seizoen dus niet af.

De Brabanders zijn na dertig competitiewedstrijden met 31 punten terug te vinden op de zeventiende plaats in de Jupiler League. Alleen de nummer twintig degradeert naar de Tweede Divisie, waardoor FC Oss zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken. Toch heeft de clubleiding besloten om per direct afscheid te nemen van Gesthuizen. Assistent-trainer Klaas Wels neemt voorlopig de honneurs waar. 

"De wisselwerking en de vertrouwensband tussen de trainer en de spelersgroep is onvoldoende gebleken en het geloof dat dit kan worden omgezet ontbreekt", zegt FC Oss in een kort statement op de officiële clubsite. "Hierdoor voelt de clubdirectie zich genoodzaakt om afscheid te nemen van de oefenmeester."

Gesthuizen was eerder in het betaald voetbal actief bij Achilles'29, ook fungeerde hij als trainer van onder meer sv DFS.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner