15.03.2017 15:09

Januzaj bijt van zich af: "Niet egoïstisch"

Adnan Januzaj (l.) probeert David Silva (r.) van zich af te schudden tijdens het competitieduel Sunderland AFC - Manchester City (05-03-2017).
Adnan Januzaj (l.) probeert David Silva (r.) van zich af te schudden tijdens het competitieduel Sunderland AFC - Manchester City (05-03-2017).

Adnan Januzaj speelt dit seizoen op huurbasis voor Sunderland en de Belgische vleugelaanvaller wil benadrukken dat hij er alles aan doet om degradatie van The Black Cats te voorkomen. Sunderland is momenteel de hekkensluiter in de Premier League.

"Er zijn vast spelers die op huurbasis naar een club vertrekken en vervolgens niets geven om het lot van die club", vertelt Januzaj aan The Newcastle Chronicle. "Maar zo steek ik niet in elkaar. Ik ben niet egoïstisch. Ik wil dat mijn team wint, ik heb een hekel aan verliezen."

"Misschien zijn er mensen die denken dat ik me niet druk maak om Sunderland, maar als je naar mijn spel kijkt, dan zie je dat ik mijn stinkende best doe. Ook verdedigend draag ik mijn steentje bij, omdat ik wél bezig ben met het lot van Sunderland."

"Mensen zeggen dan: 'hij speelt hier op huurbasis, hij geeft niets om de club.' Maar dat klopt niet. Als we verliezen, dan sluit ik mezelf het liefst op. Dat is mijn mentaliteit, ik haat verliezen. Als ik straks vertrek, dan wil ik met trots kunnen zeggen dat ik voor Sunderland heb gespeeld en dat we degradatie hebben voorkomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner