15.03.2017 15:53

CL-tegenstander Leicester moet Mahrez vrezen

Riyad Mahrez pakt een rustmomentje tijdens het Champions League-duel Leicester City - Sevilla (14-03-2017).
Riyad Mahrez pakt een rustmomentje tijdens het Champions League-duel Leicester City - Sevilla (14-03-2017).

Leicester City zit vrijdag tijdens de loting van de kwartfinale van de Champions League in de koker en de aanstaande tegenstander van The Foxes doet er goed aan om zich voor te bereiden op Riyad Mahrez.

Vorig seizoen

De international van Algerije, die werd geboren in het Franse Sarcelles, was vorig jaar één van de uitblinkers in het kampioensteam van Leicester City. Samen met spits Jamie Vardy en controleur N'Golo Kanté (die inmiddels voor Chelsea speelt) trok hij de kar. Waar Mahrez tijdens het seizoen 2014/2015 het moest doen met slechts vier treffers in de Premier League, daar was de Algerijn vorig seizoen goed voor maar liefst zeventien (!) doelpunten. Ook als aangever bleef zijn rol in 2014/2015 met drie assists beperkt, maar een jaar later was de middenvelder goed voor twaalf assists

Transferspeculaties 

Het topseizoen van Mahrez bij Leicester City zorgde voor een drukke zomer. De linkspoot werd namelijk nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar een Europese topclub. Mahrez koos in augustus uiteindelijk voor contractverlenging bij The Foxes, maar naar verluidt was hij ook in verregaande onderhandelingen met Arsenal. Arsène Wenger was bijzonder gecharmeerd van de Algerijnse Fransman, maar Mahrez besloot zoals gezegd trouw te blijven aan Leicester City.

Strijd tegen degradatie

Tijdens het huidige seizoen heeft Leicester City het een stuk lastiger. The Foxes vechten tegen degradatie en Mahrez is in de Premier League niet meer van hetzelfde niveau als tijdens het seizoen 2015/2016. Na het ontslag van Claudio Ranieri is de kampioen van Engeland weliswaar bezig aan een opleving, maar de statistieken van Mahrez zijn momenteel niet indrukwekkend. Met vier doelpunten en twee assists is de inbreng van de Algerijn dit seizoen onder de maat. Toch moet de aanstaande tegenstander van Leicester City in de Champions League rekening houden met de Algerijnse dribbelaar.

Sterk in de Champions League

Mahrez had dit seizoen 25 competitiewedstrijden nodig om vier keer te scoren, maar datzelfde aantal wist hij reeds te behalen in de Champions League en net als in de competitie was Mahrez tevens goed voor twee assists. In de Champions League had Mahrez daar echter slechts zeven wedstrijden voor nodig. De Algerijn staat qua treffers in hetzelfde rijtje als onder meer Ángel Di María (Paris Saint-Germain), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) en Neymar (FC Barcelona). Mahrez krijgt nog minimaal twee wedstrijden om zijn statistieken verder te verbeteren. Onder meer FC Bayern München, Real Madrid en FC Barcelona wisten zich net als Leicester City te kwalificeren voor de kwartfinale van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner