16.03.2017 10:15

Ronaldinho enkel positief over Rijkaard

Frank Rijkaard heeft een goede indruk achtergelaten op Ronaldinho. Het duo werkte in het verleden samen bij FC Barcelona en volgens de Braziliaan is Rijkaard de beste coach die hij ooit heeft gehad.

"Het was geweldig met hem samen te werken", vertelt de Braziliaan aan Voetbal International. "Hij is de trainer onder wie ik het langst heb gespeeld en hij is ook de beste die ik heb gehad. Ik kan wel een hele dag goede dingen over hem zeggen. Hij is zelf niet alleen een topvoetballer geweest, maar wist ook echt wat er in de spelers omging."

Rijkaard wist bij FC Barcelona een hecht team te creëren. "Ik had ook altijd zin om te gaan trainen. Hij creëerde dat gevoel dat we ook als team samen wilden zijn. Rijkaard maakte het geheel speciaal", aldus Ronaldinho, die niet door de opvolger van Rijkaard - Pep Guardiola - werd weggejaagd uit Barcelona. "Absoluut niet. Ik wilde gewoon iets anders, daarom besloot ik te vertrekken. Ik heb bij Barcelona nog steeds veel vrienden, ze zijn altijd goed voor me geweest. Voordat ik vertrok, had ik een gesprek met Pep. Hij wilde dat ik bleef, maar ik wilde iets nieuws proberen, zo simpel is het. Pep en ik zijn heel goed bevriend."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner