16.03.2017 12:04

Karanka vertrekt per direct bij Middlesbrough

Middlesbrough-trainer Aitor Karanka staat langs de lijn tijdens het competitieduel Middlesbrough - Everton (11-02-2017).
Middlesbrough-trainer Aitor Karanka staat langs de lijn tijdens het competitieduel Middlesbrough - Everton (11-02-2017).

Aitor Karanka is per direct vertrokken als trainer van Middlesbrough. Na goed onderling overleg tussen de hoofdtrainer en de clubleiding van Middlesbrough is besloten om een einde te maken aan de samenwerking.

Karanka, die bij Middlesbrough nog een contract tot medio 2019 had, was sinds november 2013 werkzaam bij Middlesbrough. Afgelopen seizoen eindigde Middlesbrough als tweede in de Championship, waardoor promotie naar de Premier League werd afgedwongen. Middlesbrough staat momenteel met 22 punten na 27 competitiewedstrijden voorlaatste in de Premier League, waardoor de clubleiding noodzaak zag om de trainer te vervangen. 

"Ik wil Middlesbrough bedanken voor de kans die ik heb gekregen", zegt de Spaanse coach op de clubsite van Boro. "Ik wil ook alle spelers, de technische staf en alle mensen bij de club bedanken met wie ik heb samengewerkt en natuurlijk de supporters voor de steun die ik heb gekregen. De club zal altijd speciaal voor mij blijven en ik wens Middlesbrough heel veel succes in de toekomst."

Assistent-trainer Steve Agnew neemt voorlopig de honneurs waar bij Middlesbrough.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner