16.03.2017 14:55

Cornelius over balbezit Ajax: "Soort ziekte"

De wedstrijd tussen Ajax en FC Kopenhagen is een confrontatie tussen twee verschillende speelstijlen. De Amsterdammers richten zich op het balbezit, maar de Denen zijn daar geen fan van.

"Er is niets mis met aantrekkelijk voetbal", begint Andreas Cornelius tegenover de NOS. "Maar het is niet interessant als je aantrekkelijk speelt en tegelijkertijd verliest. Het is een soort van ziekte binnen de club dat ze denken dat het om mooi voetbal draait. Maar het gaat om het resultaat", aldus Kopenhagen-aanvaller Cornelius tegenover de NOS. Cornelius maakte het winnende doelpunt in de heenwedstrijd, toen Kopenhagen met 2-1 won van Ajax.

Trainer Ståle Solbakken kan zich vinden in de woorden van zijn spits. "Ajax doet alsof zij het voetbal hebben uitgevonden. Maar wat is mooi voetbal? 38.000 passes over vijf meter, afstandsschoten van meer dan veertig meter of een behendige dribbel? Het is smaak. Ik heb me nog nooit beziggehouden met balbezit van de tegenstander op de eigen helft. Dat is voor mij saai voetbal", deelt hij een sneer uit aan het voetbal van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner