16.03.2017 23:02

Kwartfinalist Ajax wint met overtuiging

Ajax staat voor het eerst in veertien jaar weer eens in een kwartfinale van een Europees bekertoernooi. Het elftal van Peter Bosz versloeg donderdagavond FC Kopenhagen in de return van de achtste finales van de Europa League (2-0). Dat was voldoende na de nederlaag van vorige week in de hoofdstad van Denemarken (2-1).

Bertrand Traoré kopte Ajax na 23 minuten op voorsprong in een sfeervolle ArenA. Kasper Dolberg benutte in de 45e minuut een strafschop die hij zelf verdiend had. Ajax verzuimde het duel na rust voor een heel groot deel te beslissen, waardoor FC Kopenhagen tot het laatste fluitsignaal uitzicht op een verlenging hield.

Ajax weet vrijdag na de loting welke club de tegenstander wordt in de kwartfinale.