17.03.2017 09:17

De Ligt pakt zijn tweede Europese clean sheet

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Kopenhagen (2-0 winst) zijn de Ajacieden Lasse Schöne (l.) en Matthijs de Ligt (r.) bijzonder blij.
Na afloop van de wedstrijd tegen FC Kopenhagen (2-0 winst) zijn de Ajacieden Lasse Schöne (l.) en Matthijs de Ligt (r.) bijzonder blij.

Met zijn zeventien jaar is Matthijs de Ligt een opvallende verschijning bij Ajax. De mandekker stond tegen FC Kopenhagen in de basis en hield de nul. Dat was de tweede keer dit seizoen en daarmee is hij de eerste speler in de Europa League van zeventien sinds 2009 die dat lukte.

De Ligt had de taak Andreas Cornelius te dekken, maar trof in de Deen niet zijn lastigste tegenstander. "Die spits was niet de scherpste vandaag. Ik kon er drie keer voor komen en toen had ik hem. Ik probeerde er zo kort mogelijk op te zitten", lachte de Ajacied na afloop in gesprek met Voetbal International. Mede daardoor groeide de centrale verdediger uit tot Man of the Match. "Ik denk dat ik prima heb gespeeld."

Toch was De Ligt bijzonder kritisch na afloop. "Het is mooi dat we hebben gewonnen, maar helaas winnen we met maar 2-0." Nadat de Amsterdammers op 2-0 waren gekomen, bleef het kansen creëren. In de afronding was de ploeg slordig en daar moet het beter mee leren omgaan. "In de vorige wedstrijd hadden we ook al een paar momenten waarop we het niet uitspeelden, vandaag weer. Dan wordt het toch lastig. Maar buiten die kans voor Cornelius hebben zij niks gecreëerd. Ik had het gevoel dat we er bovenop zaten. In de eerste helft kwamen zij amper in onze zestien."

Door zijn sterke optreden werd De Ligt al gelinkt aan de selectie het Nederlands elftal, maar daar vindt de jongeling het nog te vroeg voor. "Oranje? Dat is wel heel erg voorbarig. Ik zit nu bij de voorselectie van Oranje onder negentien, eerst moet ik daar mee eens bij zien te komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner