17.03.2017 11:12

Harde kritiek Mourinho: "We hebben vijanden"

José Mourinho heeft wederom snoeihard uitgehaald naar de FA en andere voetbalbonden. De oefenmeester van Manchester United vindt het belachelijk dat zijn ploeg zo kort op elkaar moet voetballen en dat daar in het speelschema geen rekening mee wordt gehouden.

Afgelopen maandag speelde Manchester United namelijk nog de topper tegen Chelsea (1-0 verlies) voor het FA Cup-toernooi. Ook aanstaande zondag moet de ploeg alweer opdraven tegen Middlesbrough. "Wij hebben heel veel vijanden. Normaal gesproken zou FK Rostov onze vijand moeten zijn, maar wij hadden er meer. Het is moeilijk om op maandagavond met tien man te spelen, het is moeilijk om nu alweer te spelen en het is moeilijk om zondag om 13.00 uur alweer te moeten spelen. Het is duidelijk dat we veel vijanden hebben", stelde Portugees na afloop van het duel met FK Rostov tijdens de persconferentie.

Het treffen met de Russen werd gewonnen door de Engelsen (1-0), maar Mourinho constateerde dat zijn spelers niet heel fit waren. "In de eerste helft speelden we nog fris en oogden we niet dood. We speelden erg dominant, maar scoorden niet. Rostov speelde duidelijk op een manier om ons uit te laten razen, zodat de vermoeidheid een rol zou gaan spelen. Ik vreesde voor een verlenging en sommige spelers hadden problemen. Marcos Rojo had problemen, Paul Pogba is geblesseerd geraakt en ik weet niet precies wat er met Daley Blind aan de hand is. Vermoeidheid heeft zijn prijs."

Mourinho bleef zijn klaagzang maar doorzetten. "Iedereen zal wel vinden dat we niet goed gespeeld hebben tegen Rostov en dat we hen probleemloos hadden moeten verslaan, maar de realiteit is dat alles tegenzit. De spelers hebben het geweldig gedaan, maar zondag zullen we wel weer verliezen met dit schema. Ik vind het ook oprecht jammer dat wij de enige club uit de topzes van de Premier League zijn die nog Europees actief is. De andere clubs spelen nu nog maar één wedstrijd per week, dat is een groot voordeel. Een voordeel dat sommige van die clubs al maanden of zelfs het hele seizoen hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner