17.03.2017 11:30

Drie Nederlanders in het Europa League-team

Ryan Babel werkt zijn warming-up af voor het duel met Galatasaray. (27-02-2017)
Ryan Babel werkt zijn warming-up af voor het duel met Galatasaray. (27-02-2017)

Ryan Babel, Jean-Paul Boëtius en Matthijs de Ligt zijn door de UEFA opgenomen in het Europa League-elftal van afgelopen speelronde. Alledrie de Nederlanders gingen met hun club een ronde verder in de Europese competitie.

Babel speelde met Beşiktaş vorige week tegen Olympiakos gelijk (1-1). In eigen huis moest de klus geklaard worden en dat deden de Turken ook overtuigend. Ondanks dat Vincent Aboubakar bij een 2-1 voorsprong direct rood pakte, won Beşiktaş met 4-1. Babel was met twee treffers de gevierde man bij de thuisploeg. Hij zorgde voor de tweede en derde treffer, waardoor de Turken de kwartfinale bereikte. 

KRC Genk vernederde vorige week KAA Gent met 2-5. Daarmee zorgde de ploeg ervoor dat de return in eigen huis een formaliteit werd. Helemaal toen Boëtius een prima pass in huis had op Timoty Castagne. De rechtsback versloeg vervolgens Lovre Kalinić vanuit lastige positie. Vlak voor tijd scoorde Louis Verstraete nog de 1-1 namens de bezoekers, maar dat was er slechts één voor de statistieken.

De Ligt zegevierde met Ajax tegen FC Kopenhagen, door de Denen met 2-0 te verslaan. Na de 2-1 nederlaag van een week geleden was dat voldoende om de kwartfinale te bereiken. De centrale verdediger vormde samen met Davinson Sánchez een ijzersterk duo en pakte de tweede clean sheet dit seizoen. Daarmee is hij de eerste zeventienjarige speler die door voor elkaar krijgt sinds 2009.

De rest van het elftal wordt gecompleteerd door Sergio Romero, Antonio Valencia en Mata van Manchester United, Sead Kolašinac en Leon Goretzka (Schalke 04), Frank Acheampong (RSC Anderlecht) en Quaresma (Beşiktaş).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner