17.03.2017 11:47

Dolberg eerste Eredivisie-speler met 40 duels

Kasper Dolberg is de eerste speler van een Nederlandse club die dit seizoen veertig officiële wedstrijden heeft gespeeld. De negentienjarige aanvaller van Ajax bereikte die grens donderdagavond tegen FC Kopenhagen.

Begin dit seizoen leek het er niet op dat hij die mijlpaal als eerste zou halen, want trainer Peter Bosz achtte Dolberg nog te jong voor een volledig seizoen als basisspeler. "Als hij 25, 26 was, zou hij mijn vaste spits zijn. Maar je moet heel voorzichtig met zo'n jongen zijn. Je kunt wel denken: hij speelt goed, stel hem elke wedstrijd op en we zien wel waar het schip strandt. Dat doen we dus niet, want dan maak je zo'n jongen kapot”, zei hij destijds tegen het Algemeen Dagblad.

Europa
Inmiddels kan de oefenmeester van de Amsterdammers niet meer om de spits heen en stelt hij Dolberg vrijwel altijd op. Zo kwam hij dit seizoen al tot negen optredens namens Ajax in de Europa League. Alleen tijdens de thuiswedstrijd tegen Panathinaikos deed hij niet mee, maar toen was Ajax al geplaatst voor de volgende ronde. Verder speelde hij in Europa ook de vier kwalificatiewedstrijden van Ajax in de Champions League. In totaal scoorde hij vijfmaal in Europees verband.

Nationale competities
Ook in de KNVB beker speelde hij twee duels, al kreeg hij rust tegen Kozakken Boys (6-1). Ook tegen SC Cambuur (2-1 verlies) begon hij op de bank, maar doordat Ajax leek te verliezen bracht Bosz het talent alsnog. Dat mocht niet baten, want de hoofdstedelingen werden uitgeschakeld. In de Eredivisie kwam hij tot de meeste wedstrijden, 25 in totaal. Daarin kreeg Dolberg 22 basisplaatsen en scoorde hij 15 goals. Daarmee staat hij gedeeld derde op de topscorerslijst van de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner