17.03.2017 13:31

Huntelaar scoorde maar één keer tegen Ajax

Juanfran (r.) probeert Klaas Jan Huntelaar van de bal te zetten tijdens sc Heerenveen - Ajax. (30-12-2005)
Juanfran (r.) probeert Klaas Jan Huntelaar van de bal te zetten tijdens sc Heerenveen - Ajax. (30-12-2005)

Ajax werd vrijdagmiddag aan Schalke 04 gekoppeld in de kwartfinales van de Europa League. Een loting met perspectief, maar natuurlijk gingen de gedachten ook meteen uit naar Klaas-Jan Huntelaar. De spits verdiende in Amsterdam een transfer naar de Europese voetbaltop en speelt momenteel in Gelsenkirchen.

Huntelaar komt uit de jeugdopleiding van De Graafschap en PSV, maar brak bijzonder genoeg door bij AGOVV in de Jupiler League. In Doetinchem werd Huntelaar, uitgerekend door trainer Peter Bosz, vooral als wisselspeler gebruikt. Bij AGOVV scoorde hij een kleine dertig keer in één seizoen, waarna sc Heerenveen een geweldige transfer maakte.

De Friezen namen de goaltjesdief voor een bedrag van maar liefst honderdduizend euro over van de inmiddels failliete club uit Apeldoorn. In dienst van sc Heerenveen begon Huntelaar ook met scoren in de Eredivisie, waarna Ajax binnen anderhalf seizoen voor de deur stond en Huntelaar weglokte met een transferbedrag van negen miljoen euro. 

Voor zijn transfer naar Ajax speelde Huntelaar vier keer tegen de Amsterdamse club. In het shirt van sc Heerenveen was hij slechts één keer trefzeker in een duel met de club uit de hoofdstad, eind 2005 kopte hij in een thuiswedstrijd de 2-0 tegen de touwen. Bijzonder genoeg was Huntelaar op het moment dat hij scoorde, al nagenoeg Ajacied. SC Heerenveen en Ajax bereikten al een akkoord over de overgang van de spits. In dienst van Ajax werd Huntelaar uiteindelijk twee keer topscorer van de Eredivisie, maar kampioen werd hij nooit met de Amsterdammers.

Begin 2009 betaalde Real Madrid maar liefst 29 miljoen euro om Huntelaar over te nemen van Ajax, maar in Spanje zou hij slechts een half jaar spelen. AC Milan was de volgende werkgever van de Nederlander, maar in 2010 streek Huntelaar neer in Duitsland, waar hij nu nog steeds onder contract staat. Met 81 doelpunten in 168 competitiewedstrijden loopt Der Hunter nagenoeg één op twee in Duitsland.

Het weerzien van Huntelaar met Ajax is op 13 april, als Schalke 04 naar de Amsterdam ArenA komt. Op 20 april wordt de returnwedstrijd in Duitsland afgewerkt.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner