17.03.2017 15:04

Danny Blind neigt naar nieuw competitiemodel

Bondscoach Danny Blind denkt dat het Nederlandse voetbal er baat bij heeft als de Eredivisie-opzet verandert richting het Belgische model. In deze opzet worden er meer topwedstrijden gespeeld, wat Blind belangrijk acht.

De eerste vergaderingen rondom de verandering van de Nederlandse competitie-opzet zijn inmiddels geweest, waarbij drie opties overgebleven zijn. Twee keer wordt geopteerd voor een nieuw model, de derde opzet is dat de huidige Eredivisie blijft bestaan zoals deze is. "Er is een meeting geweest waarin we in een breed kader hebben gediscussieerd over een nieuwe opzet. Ik ben daar verder niet heel actief in, maar ik vind wel dat we meer competitieve wedstrijden moeten hebben", stelt Blind.

"Dat creëer je door aan het eind van de rit die wedstrijden te spelen, met bijvoorbeeld de bovenste zes. Wedstrijden creëren waar het er meer om gaat, dat moeten we doen. Wedstrijden waarin je als speler gestraft wordt voor fouten. De verdedigers bij de topclubs in de Eredivisie worden niet gestraft, want de eerste kans gaat er bij de kleinere clubs vaak niet in. Als je beter wil worden, moet je gestraft worden voor je fouten. Internationaal krijg je dan een goal tegen of verlies je zelfs punten door één fout", is de visie van de bondscoach.

In het Belgische model wordt een competitie met zestien ploegen normaal afgewerkt, maar aan het einde van het seizoen spelen de eerste zes clubs in een kampioenspoule om het landskampioenschap. Zodoende staat een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord normaal gesproken minimaal vier keer op het programma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner