17.03.2017 16:20

Veltman lijkt op tijd fit te zijn voor Excelsior

Joël Veltman lijkt zondag met Ajax mee te kunnen spelen in de uitwedstrijd tegen Excelsior. De rechterverdediger viel donderdag in de achtste finales van de Europa League tegen FC Kopenhagen al snel uit. Veltman bleek een forse kneuzing in zijn bil te hebben opgelopen. "Hij heeft vrijdag getraind. Dat lijkt dus mee te vallen. En verder is ook iedereen fit", zei trainer Peter Bosz vrijdag.

Tegen Excelsior kan Bosz weer beschikken over Davy Klaassen. De aanvoerder ontbrak tegen de Denen wegens een schorsing. "Het is goed dat we hebben laten zien dat we ook zonder Davy ons spel goed kunnen spelen. Maar dat neemt niet weg dat hij ontzettend belangrijk is voor de ploeg. Niet alleen omdat hij vaak belangrijke goals maakt, maar ook om heel veel andere dingen die nodig zijn om ook zondag weer goed voor de dag te komen", aldus Bosz, die blij is voor Matthijs die Ligt, die vrijdag een uitnodiging voor Oranje kreeg.

"Het is bijzonder wat Matthijs presteert op zeventienjarige leeftijd. Mensen doen hem te kort door alleen maar naar zijn prestatie van donderdag te kijken. Hij traint sinds de zomer mee met ons en heeft inmiddels al dertien officiële duels gespeeld waarvan vier internationaal."

ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner