17.03.2017 16:36

Tijdstip van Ajax - AZ verplaatst naar 20.45

De wedstrijd tussen Ajax en AZ in de Eredivisie begint woensdag 5 april niet om 18.30 uur, maar om 20.45 uur. Dat meldt de KNVB. De Omgevingsdienst ging niet akkoord met het vroege tijdstip, aldus de bond.

Omgevingsdiensten zorgen, in opdracht van gemeenten en provincies, voor vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu. Het is niet bekend waarom de dienst niet akkoord ging het met vroege tijdstip, wel maakt de verandering van de speeldatum de titelstrijd in de Eredivisie interessanter.

Koploper Feyenoord komt namelijk in speelronde 29 ook in actie op de woensdag. De Rotterdammers spelen op 5 april in eigen huis tegen Go Ahead Eagles, ook om 20.45. Nu beide ploegen op een gelijk tijdstip in actie komen, kan de prestatie van de ene ploeg geen invloed hebben op de wedstrijd die later volgt.

De discussie laaide onlangs weer op na de wedstrijd Sparta - Feyenoord en FC Groningen - Ajax. In de Rotterdamse derby ging de thuisploeg aan de haal met drie punten, waardoor er erg veel druk kwam te staan op de prestaties van Ajax in Groningen. De ploeg uit de hoofdstad kon flink inlopen, maar speelde met 1-1 gelijk.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner