18.03.2017 09:18

Belangrijke zege Stam, promotievoetbal lonkt

Jaap Stam coacht zijn manschappen van Reading tijdens het belangrijke Championship-duel met Sheffield Wednesday. (17-03-2017)
Jaap Stam coacht zijn manschappen van Reading tijdens het belangrijke Championship-duel met Sheffield Wednesday. (17-03-2017)

Jaap Stam heeft vrijdagavond goede zaken gedaan met Reading. De Nederlandse trainer versloeg met zijn manschappen directe concurrent Sheffield Wednesday, waardoor promotie dichterbij komt voor Reading.

In de Championship promoveren de eerste twee ploegen rechtstreeks, terwijl de nummers drie tot en met zes tegen elkaar voor promotie naar de Premier League spelen. Omdat vanuit het hoogste niveau de ploegen direct degraderen, is promotievoetbal in Engeland een echte loterij, waar Reading aan mee lijkt te kunnen doen.

De ploeg van Stam kwam tegen Sheffield Wednesday al in de dertiende minuut op voorsprong, in de slotfase werd de zege veiliggesteld door een tweede treffer. Hierdoor schuift Reading, waar spelers als Joey van den Berg en Roy Beerens regelmatig speeltijd krijgen, op naar de vierde plek van de Championship. Het verschil met de top twee is echter met tien punten nog aardig groot.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner