18.03.2017 17:35

Gómez schenkt Wolfsburg en Jonker weer zege

Andries Jonker heeft zaterdag met VfL Wolfsburg weer een overwinning geboekt in de Bundesliga. Net als vorige week tegen RB Leipzig (0-1) was Mario Gómez de gevierde man. De Duitse spits tekende op slag van rust voor het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SV Darmstadt 98: 1-0.

Met Jonker aan het roer heeft Wolfsburg in drie wedstrijden zeven punten gepakt. De Nederlandse trainer begon met een gelijkspel tegen FSV Mainz 05 (1-1) en verraste vorige week kampioenskandidaat Leipzig. Zaterdag volgde een zwaarbevochten zege op Darmstadt. Middenvelder Riechedly Bazoer had opnieuw een basisplaats.

Opvallend genoeg maakte weer Gómez het verschil. De 31-jarige spits rendeert opvallend goed onder Jonker. Gómez was trefzeker in alle vijf wedstrijden dat Jonker in 2011 als interim-hoofdtrainer op de bank zat bij Bayern München en trekt die lijn bij Wolfsburg gewoon door. Drie doelpunten in drie wedstrijden leverden zijn club zeven punten op, waardoor de ploeg van Jonker tot boven de degradatiestreep is geklommen.

Vijftiende plaats
Wolfsburg staat nu op de vijftiende plaats met 29 punten uit 25 wedstrijden, Darmstadt sluit de rij met vijftien punten. Werder Bremen kwam ook op 29 punten door RB Leipzig met 3-0 te verslaan. Dat betekende voor Leipzig al de vierde nederlaag na de winterstop. De gepromoveerde club diende zich dit seizoen als de voornaamste uitdager van Bayern München, maar het verschil met de koploper is nu al opgelopen tot dertien verliespunten.

Het sterk presterende 1. FC Köln versloeg Hertha BSC met 4-2, vooral dankzij Anthony Modeste. De Franse spits nam drie doelpunten voor zijn rekening en voerde zijn totaal op tot 22 treffers, één minder dan Pierre-Emerick Aubameyang.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner