18.03.2017 20:22

Groningen remiseert zonder treffer van Linssen

Ruben Jenssen (l.) en Juninho Bacuna (r.) zijn blij na de treffer van eerstgenoemde speler tegen Willem II. (17-03-2017)
Ruben Jenssen (l.) en Juninho Bacuna (r.) zijn blij na de treffer van eerstgenoemde speler tegen Willem II. (17-03-2017)

FC Groningen heeft zaterdagavond twee punten laten liggen tegen Willem II. De Groningers scoorden weer eens zonder Bryan Linssen, maar kwamen in eigen huis niet verder dan 1-1.

Aanvaller Linssen was in zijn eentje goed voor de volledige productie van FC Groningen in de laatste vier wedstrijden. Hij scoorde achtereenvolgens tegen FC Utrecht (twee keer), AFC Ajax en Roda JC Kerkrade, maar moest de wedstrijd tegen Willem II vanaf de tribune bekijken. Linssen kreeg tegen de Limburgers ook een directe rode kaart en werd voor twee wedstrijden geschorst. Tegen de Tilburgers lieten zijn ploeggenoten zien dat ook andere spelers doelpunten kunnen maken bij de ploeg van trainer Ernest Faber.

Na een slap eerste kwartier pakte FC Groningen het initiatief. Dat leverde geen echte kansen op, maar wel probeerden Jesper Drost, Mimoun Mahi en Juninho Bacuna hun geluk van afstand te beproeven. Zij vonden doelman Kostas Lamprou op hun weg naar de openingstreffer. Willem II had in de eerste helft helemaal niets in te brengen en de Brabanders mochten hun keeper bedanken dat ze met 0-0 de rust haalden.

Beide ploegen hadden hun thee nog maar net op of het stond 1-0 in het Noordlease Stadion. Simon Tibbling zag zijn schot gekraakt worden, maar de rebound was een prooi voor Ruben Jenssen. Hij knalde de bal droog achter Lamprou, die daarmee zijn tiende clean sheet van het seizoen als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Wel is de doelman deze jaargang een van de betere keepers in de Eredivisie. Hij kreeg pas dertig doelpunten tegen. Alleen Feyenoord (16), AFC Ajax (16) en PSV (19) doen het beter.

Het gejuich na de openingstreffer verstomde al snel toen Obbi Oularé voor de gelijkmaker zorgde. Hij knikte een fraaie voorzet van Jordy Croux mooi achter doelman Sergio Padt en zorgde zo voor de 1-1. FC Groningen was vervolgens opnieuw de bovenliggende partij, maar het afmaken van kansen bleek toch een struikelblok voor de ploeg van Faber. Alexander Sørloth kreeg tot twee keer toe een prima mogelijkheid en een vrije trap van Yoëll van Nieff werd knap gekeerd door Lamprou. Door het gelijkspel blijven beide ploegen voorlopig op dezelfde plek staan. Willem II staat negende en FC Groningen bezet de elfde plaats.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner