18.03.2017 22:36

Sparta moeiteloos langs Heracles Almelo: 3-1

Ryan Sanusi (r.) is intens blij met zijn treffer, Jerson Cabral (l.) viert het feestje mee.
Ryan Sanusi (r.) is intens blij met zijn treffer, Jerson Cabral (l.) viert het feestje mee.

Sparta had zaterdagavond in eigen huis geen enkele moeite met Heracles Almelo (3-1). Daarmee blijft de laatste Eredivisieo-verwinning voor Heracles Almelo op het Kasteel staan op 30 augustus 1964.

Na bijna een half uur te hebben gespeeld, kwam Sparta op voorsprong via Ryan Sanusi. Na slecht uitverdedigen van Mike te Wierik en hard werken van Loris Brogno kwam de bal in de voeten bij Sanusi. De Belgische middenvelder van Sparta schoot het leder, via de rug van Heracles Almelo-verdediger Justin Hoogma, tegen de touwen: 1-0.

Kort na de openingstreffer kreeg de doorgaans trefzekere Samuel Armenteros een buitenkansje om zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten. Vanaf de strafschopstip miste de Cubaanse Zweed alweer zijn tweede strafschop dit seizoen. Eerder al keerde Zoet vanaf elf meter een strafschop van Armenteros.

Net na de thee kwam Sparta ook nog op 2-0. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal binnengekopt door Martin Pušić binnengekopt. Diezelfde Pušić besliste het duel door in de 73ste minuut ook nog een voorzet van Loris Brogno binnen te koppen: 3-0.

Met een zondagsschot schonk Joey Pelupessy zijn ploeg weliswaar een doelpunt vlak voor blessuretijd, maar zijn treffer kwam te laat om de voorsprong van Sparta te laten wankelen: 3-1. Daardoor bedraagt het verschil tussen Sparta en Heracles Almelo na zaterdagavond slechts drie punten.

Het Kasteel. Het blijkt dit seizoen andermaal een moeilijke vesting te zijn. Niet alleen Heracles Almelo, maar ook koploper Feyenoord ging onlangs onderuit in het markante stadion in Rotterdam-Noord. Sparta behaalde dit seizoen maar liefst 68% van de behaalde 28 punten in een thuiswedstrijd. Alleen stadsgenoot Excelsior doet het relatief beter door 16 van de 23 punten op het eigen Woudestein te behouden.

Door: Maarten Elst

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner