18.03.2017 19:49

Heracles zonder Bruns op bezoek bij Sparta

Thomas Bruns (l.) duelleert met Sofyan Amrabat tijdens Heracles Almelo - FC Utrecht. (11-03-2017)
Thomas Bruns (l.) duelleert met Sofyan Amrabat tijdens Heracles Almelo - FC Utrecht. (11-03-2017)

Heracles Almelo moet het zaterdagavond op bezoek bij Sparta Rotterdam stellen zonder de geblesseerde Thomas Bruns. De aanvoerder van de Heraclieden kampt met een hamstringblessure. De matchwinner van vorige week wordt vervangen door Lerin Duarte.

Verder treedt Heracles Almelo met dezelfde namen aan die in extremis wonnen van FC Utrecht. Dat betekent dat er opnieuw een basisplaats is voor spits Samuel Armenteros. De Cubaanse Zweed scoorde dit seizoen al dertien keer en jaagt daarmee op het clubrecord van Everton Ramos da Silva. De Braziliaan scoorde in het seizoen 2014/2015 vijftien keer.

Clubman Bruns, die in totaal al 168 Eredivisiewedstrijden speelde voor Heracles Almelo, wordt nu geëvenaard door Tim Breukers. Samen bezetten de Heraclieden daarmee de vierde plaats in de meest gespeelde Eredivisiewedstrijden voor Heracles Almelo. Deze lijst wordt aangevoerd door Kwame Quansah (262 wedstrijden).   

Bij Sparta zijn er twee wijzigingen in de basisopstelling. Zowel Mathias Pogba als Kenneth Dougall zijn door Sparta-trainer Alex Pastoor op de reservebank gehouden. Voor hen in de plaats spelen respectievelijk Martin Pušić en Ryan Sanusi. David Mendes da Silva leek in aanloop naar deze wedstrijd nog een twijfelgeval, maar neemt gewoon plaats op de bank bij Sparta Rotterdam.

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo begint om 20.45 uur en is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner