18.03.2017 22:23

Justitie onderzoekt band Juventus met maffia

Voorzitter Andrea Agnelli van Juventus moet zich voor de rechter verantwoorden voor banden die hij zou onderhouden met de Italiaanse maffia. Volgens justitie hebben Agnelli en drie andere clubbestuurders van de 'Oude Dame' met maffialeden onderhandeld over verkoop van kaartjes en seizoenskaarten.

De preses van de Italiaanse topclub ontkende alle aantijgingen zaterdag in een verklaring. "We hebben niets te verbergen en niets om voor te vrezen", zei Agnelli, die naar eigen zeggen alleen als getuige moet verschijnen voor de rechtbank. "Ik ga mezelf verdedigen, mijn collega's en vooral de goede naam van Juventus." Volgens Agnelli heeft hij zich nooit ingelaten met de maffia.

"Zoals iedereen weet, ontmoet ik dagelijks fans van Juventus, ook de ultra's. Maar ik heb nooit maffiabazen ontmoet. Het zou kunnen dat één van hen in aanraking is gekomen met justitie, maar dan wel buiten mijn medeweten om." De 41-jarige Agnelli is sinds 2010 voorzitter van Juventus. De zakenman heeft ook een vooraanstaande functie bij de ECA, de associatie van Europese topclubs.

ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner