18.03.2017 22:23

De Jong blij met goal: "Hij was ingestudeerd"

Siem de Jong (l.) speelt de bal weg voordat Marvelous Nakamba (r.) deze kan onderscheppen. (18-03-2017)
Siem de Jong (l.) speelt de bal weg voordat Marvelous Nakamba (r.) deze kan onderscheppen. (18-03-2017)

Siem de Jong was met zijn treffer de matchwinner bij PSV tegen Vitesse. De middenvelder was dolblij met zijn doelpunt en meent dat het een bekroning was van collectief trainingsarbeid.

"Hij was ingestudeerd", stelde De Jong na het duel voor de camera's van FOX Sports. "We hadden het van tevoren zo besproken en hij kwam goed uit. Ik raakte hem goed binnenkant voet en hij ging er goed in. Vandaag was die corner heel belangrijk, want op een andere manier kwamen we niet tot scoren." Na een korte corner van Andrés Guardado drukte De Jong af.

De huurling van Newcastle was blij met zijn basisplaats. Phillip Cocu gaf de teruggekeerde Marco van Ginkel een basisplaats, maar dat ging ten koste van Bart Ramselaar. "Je dwingt het ook wel af. Ik heb hard getraind en natuurlijk moet je een beetje geluk hebben. Ik ben blij dat ik zo belangrijk kan zijn. Ik voel dat mijn lichaam het nu negentig minuten aan kan."

Net als in de afgelopen weken is De Jong op schot namens de Eindhovenaren. Na twee goals tegen Roda JC en eentje bij Go Ahead Eagles vorige week staat hij op vier doelpunten uit de afgelopen vier wedstrijden. Hij is daarmee de productiefste Eredivisie-speler van de afgelopen drie speelronden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner